Press

 

Het Belang van Limburg

RC Hades verwacht 1.200 voetballers op 16de Hasselt Cup

30/03/2015 om 11:16 door Ivan Vanrykel

RC Hades verwacht 1.200 voetballers op 16de Hasselt Cup

Foto: Ivan Vanrykel

HASSELT - Tijdens het paasweekend vindt de zestiende editie van de Hasselt Cup plaats. Bijna twaalfhonderd sportievelingen maken hun opwachting in het Kiewitstadion in Hasselt.

Voorzitter Jef Evens is een beetje verrast door het hoge aantal inschrijvingen. “Zonder te willen bluffen, denk ik dat de buitenlands clubs tijdens paasweekend graag naar het voetbaltornooi bij RC Hades komen. De hoofd reden voor ons succes is zeker de warme en gezellige sfeer. Ook op organisatorisch vlak hebben we door de jaren heen heel wat ervaring opgedaan. Het merendeel van de deelnemers verblijven in de school Kindsheid Jesu en hebben zo huisvesting op loopafstand van de voetbalterreinen. Dit alles is zeker een meerwaarde, dat goed wordt gesmaakt”, aldus de voorzitter.

Coördinator Ivan Vanrykel en zijn team beseffen ook dat er elk jaar keihard moet gewerkt worden. “Niet alleen het voorbereide werk slorpt vele uren op maar ook tijdens het tornooi zijn er tweehonderd medewerkers actief om iedereen te vrede te stellen. Gelukkig kunnen we tijdens het paasweekend rekenen op gemotiveerde mensen die allemaal de club een warm hart toedragen", weet Vanrykel.

De wedstrijden worden zaterdag en zondag vanaf 9 uur gespeeld in het Kiewitstadion, Putvennestraat 81 en op de terreinen van het Sportcentrum Kiewit, Tulpinstraat 42. De toegang is gratis. Meer informatie vindt u op www.hasseltcup.be

Op de foto het organisatiecomité.
Volgende leden zijn verantwoordelijk voor:
Zittend vlnr Mark Colemont (horeca), Stefan Eerlingen (team sport planner), Boudewijn Luyckx (technieken), Jos Celus (financiën), Paul Severy (wedstrijden) en Mark Lemmens (infrastructuur).
Staand vlnr Dirk Thys (huisvesting school KJ), Jef Evens (voorzitter-representatie), Wilfried Gemels (secretariaat), Ivan Vanrykel (coördinator-website), Frieda Steyls (restaurant school KJ), Irène Vanaken (huisvesting school KJ) en Marc Lambrighs (scheidsrechters)

 

Afbeeldingsresultaat voor hbvl

 

Zelfs team uit Australië op Hasselt Cup

22/03/2016 om 17:28 door Nicole Degens

HASSELT - Na de successen van de vorige jaren organiseert RC Hades tijdens het paasweekend de 17de editie van de Hasselt Cup. De Hasselt Cup is een internationaal jeugdvoetbaltoernooi voor de categorieën U11, U13,U15,U17 en U19.

Dit jaar komen de clubs uit Australië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en België. In totaal nemen 46 clubs deel aan het toernooi. De 76 teams spelen in totaal 218 wedstrijden tijdens het Paasweekend.

We verheugen ons dat we dit jaar het team van Northcote City FC uit Australië te mogen ontvangen. De jeugdploeg van Northcote City FC won vorig jaar het tornooi van Melbourne City (Manchester City is eigenaar geworden van Melbourne City) en is door de Engelse club uitgenodigd voor een verblijf op ‘the Manchester City academy’.  Voor dat de ploeg naar Engeland afreist nemen ze deel aan de Hasselt Cup. We kijken er naar uit.

Straks kunnen we zeker getuige zijn van mooie wedstrijden in het mooi en gezellige Kiewitstadion. Fijn ook voor de RC Hades jeugd dat zij aan een internationaal toernooi als deze mee kunnen doen. Zij zullen er ongetwijfeld veel van leren.

RC Hades zet met het inrichten van de Hasselt Cup niet alleen het jeugdvoetbal, maar ook de Stad Hasselt in de schijnwerpers en dit tot ver over de landsgrenzen. Toch een heuse onderneming voor onze club die best een bezoek verdient.

Meer informatie op www.hasseltcup.be